Nieuwe update Richtlijn Steigers
De Richtlijn Steigers is geüpdatet. Met de update zijn de website en de geprinte versie op een aantal punten vernieuwd. Een van de vernieuwingen betreft de scholingsstructuur voor de steigerbouw die nu integraal in de richtlijn is opgenomen en waarin de definitieve functies zijn opgenomen en is aangegeven welke functieniveaus zijn vereist voor het monteren en overdragen van steigers, alsmede voor inspectie en toezicht. Onderdeel van dit hoofdstuk is ook een categorie-indeling volgens moeilijkheidsgraad.
Voor de vrijstaande steiger werd een nieuw en overzichtelijk figuur opgenomen, waarin de verhouding tussen hoogte en de breedte gerelateerd wordt aan de lokaal optredende horizontale belasting als gevolg van onder meer windbelasting, transportbelasting, scheefstand, e.d.
Het hoofdstuk 5.1.1. over collectieve beveiligingen werd voorzien van een duidelijk geïllustreerd stappenplan voor het werken mét en zonder voorloopleuningen. Verder bevat de update een korte aanvulling op de uittrekwaarden van verankeringen, de uitvoering van werkvloeren en de standaarduitrusting van de monteur.
- Hoofdstuk 2, paragraaf 2.2.6 Standaardconfiguraties RS: toelaatbare staanderafstanden
- Hoofdstuk 3, paragraaf 3.1.7 Uitvoering van werkvloeren
- Hoofdstuk 3, paragraaf 3.3.10 Vrijstaande steigers en alternatieven
- Hoofdstuk 4, paragraaf 4.1.1 Houten steigerdelen
- Hoofdstuk 4, paragraaf 4.6.1 Vangvoorzieningen
- Hoofdstuk 4, paragraaf 4.7 Afstand steigervloer tot gevel/object
- Hoofdstuk 5, paragraaf 5.1.1 Collectieve beveiliging
- Hoofdstuk 5, paragraaf 5.1.4 Standaarduitrusting van monteur
- Hoofdstuk 7 Scholingsstructuur steigerbouw
- Hoofdstuk 8 Termen en definities
- Hoofdstuk 10 Nuttige adressen
2 november 2017